Top

Over ons

Over de woningadviseur


Pionier in deeldiensten


De woningadviseur is een pionier in deeldiensten. Bij ons bepaalt de klant al bijna 15 jaar voor welke diensten hij een makelaar inschakelt en voor welke diensten juist niet. Op 1 januari 2005 starte Roy Lemmens onder de naam Woonconsult als éen van de eerste makelaars in Nederland met het aanbieden van deeldiensten. De full service makelaar was toen nog de standaard. Tegenwoordig is zelf doen de manier waarop wij dingen aanpakken. Dit is niet alleen leuk maar ook stukken voordeliger dan een professional al het werk laten doen.


Vaste lage tarieven


Bij ons betaal je geen courtage ofwel een percentage van de koop- of huursom. De woningadviseur hanteert vaste lage tarieven ongeacht de waarde van de woning. Dit vinden wij wel zo eerlijk want waarom zou je meer moeten betalen bij een duurdere woning terwijl het werk nagenoeg hetzelfde blijft? Hier komt bij dat De woningadviseur een concept hanteert dat met name werkt voor courante panden. Dit zijn woonhuizen of appartementen die vaak instapklaar zijn en daardoor als het ware "zichzelf verkopen". Dit laatste zal een full service makelaar je nooit vertellen maar het is echt waar: een makelaar inschakelen voor de bezichtigingen is overbodig en onnodig duur als je over een courant pand beschikt.


Altijd een persoonlijk advies


De woningadviseur is geen internetmakelaar maar zeker ook niet een traditionele full service makelaar. Bij ons krijg je het beste van beide werelden: de lage tarieven en flexibiliteit van een internetmakelaar in combinatie met het persoonlijke karakter van een traditionele makelaar. Wat wij met name belangrijk vinden is waarom de woning wordt aangekocht, verkocht of verhuurd. Wat is het verhaal achter de bemiddelingsopdracht? Elke opdrachtgever, elke woning en elke bemiddeling is anders. En dat maakt ons vak elke keer weer leuk.


Resultaatgericht!


Bij De woningadviseur zal je geen makelaars in loondienst vinden maar enkel en alleen zelfstandig ondernemers die beloont worden op basis van hun prestaties. Hierdoor blijft de geest voldoende geprikkelt om van elke bemiddelingsopdracht een succes te maken. Dit is ook de reden waarom de woningadviseur werkt met een bonus die de klant alleen hoeft te betalen als de huur- of koopovereenkomst definitief is geworden.